Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2021. Március
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
Bikakultusz


Az egyiptomi vallásban - és szerte a világban ezzel párhuzamosan - az egyik legjelentõsebb szerepe a bikakultusznak volt. Ennek magyarázatára a világkorszakok tanulmányozásákor lelhetünk rá. A világkorszak egy olyan, 2140 éves korszak az asztrológiai történelem-szemléletben, amely egy tizenketted része a kb. 26.000 éves platoni évnek. A tavaszpont (márc. 21., a földi év tavaszi napéjegyenlõsége) lassan keresztülhalad az egyes állatövi jegyeken a földtengely forgó mozgása következtében (precessziós mozgás), és 72 év alatt megteszi a teljes kör egy fokát. 25.920 év alatt a tavaszpont végighalad az egész zodiákuson. Kis világévnek tehát azt az idõszakot nevezzük, ameddig egy-egy csillagképben idõzik. Az utolsó három kis világév a Bikáé (i.e. kb. 4350-tõl kb. 2250-ig), a Kosé (i.e. kb. 2250-tõl kb. 150-ig), a Halaké (i.e. kb. 150-tõl i.sz. kb. 1950-ig) volt, a jelenlegi idõszakasz, a Vízöntõé pedig most zajlik. -gy kapcsolódhatott a Bika-korszakhoz a bika kultusza, és prófétái: Ekhnaton, Mózes vagy Krisna; a Kos korszakhoz például az aranygyapjú története, a Bibliában -brahám kosáldozata, vagy a kosszarvú Nagy Sándor, és a kor legfõbb tanítója, Buddha; a Halak korszakhoz pedig Jézus megváltó szerepe és a feloldozó, magába ölelõ szeretet hirdetése.
A bikakultusz már Atlantiszban is elterjedt volt. A fejedelmek a nagy elhatározások elõtt személyesen vívtak meg egy bikával, azután feláldozták és ittak a vérébõl, hogy ezáltal erõt nyerjenek. Késõbb az Atlantiszról származó kultúrákban mindenhol kifejlõdött kisebb-nagyobb mértékben a bika tisztelete. Indiában a szent tehén kultusza terjedt el, a perzsáknál pedig a Mithras kultusz. Mithras a fény perzsa istene, a termékenység és a bõség istensége, aki állandó harcban áll a sötétséggel és irtja a gonoszságot, sok vonatkozásában megegyezik tehát Osiris-szel. Az asztrológiában Mithrast a Taurus (Bika) csillagképpel kapcsolták össze. A bika volt az elsõ állat, amelyet Ahuramazda (Ohrmazd) teremtett. A perzsa kozmológia szerint a Mithras által leterített bika tetemébõl nõttek a hasznos füvek és gyógynövények, így a bika a termékenység, az új élet és a bõség forrása. A bika vére az életerõt szimbolizálja, mely termékennyé teszi a földet és az embereket. Megszentelt vizeletét, a nirangot a zoroasztriánus papok itták és dörzsölték testükre a megtisztító szertartás alatt, amely így hitük szerint spirituális és misztikus hatalommal ruházta fel õket.
A görögöknél Zeusz isten is gyakran jelent meg bika alakjában. A bikakultusz igen eleven volt a minoszi Krétán, ezt tanúsítja a bikafejû Minotaurus mondája. A bika szarvát a királyok, a minoszok koronaképpen viselték.
A kelták egyik legszentebb állata is a bika volt. Plinius írásaiban az alábbi szertartást találhatjuk a szent bikával kapcsolatosan: "A druidák - így hívják ugyanis varázslóikat- semmit sem tartanak szentebbnek a fagyöngynél és annál a fánál, amelyen nõ, feltéve hogy az tölgyfa... Nagyon ritkán lehet fagyöngyöt lelni, de amikor találnak, ünnepi szertartással gyüjtik össze... Miután megtették a kellõ elõkészületeket a fa alatti áldozatra és lakomára, egyetemes gyógyítóként üdvözlik a fagyöngyöt, és két olyan fehér bikát vezetnek a helyszínre, amelyeknek szarva még sohasem volt megkötve. Egy fehér ruhába öltözött pap felmászik a fára, és aranysarlóval levágja a fagyöngyöt; ezt fehér vászonba fogják fel. Azután feláldozzák az állatokat, és imádkoznak, hogy Isten virágoztassa fel a maga ajándékát és azokat, akiknek juttatta.
A Cualgne-i marharablás címü ír mondában azt olvashatjuk, hogy egy gyönyörü bikáért véres harcba szállt Írország három tartománya a negyedik tartomány, Ulster ellen, mivel Medb, Connaught tartomány királynõje az ulsteri barna bikát akarta saját vörös, fehérhomlokú, fehérszarvú bikája mellé.
A bika a hold állatát is jelképezte. A babiloni holdistent, Nannart gyakran ábrázolták bika formájában. Az uralkodó kékre festette a szakállát, a Hold erejét jelképezvén, Ur romjai közül pedig számos gyönyörû, kék szakállú, arany bikafej került elõ. A mai asztrológia állása szerint a Bika csillagkép uralkodó bolygója a Vénusz, amely szintén a bika nõi jellegét mutatja. A mítoszokban is szép számmal akadnak tehén alakú istenek, mint az egyiptomiaknál Hathor istennõ. A görögök Hérát képzelték el tehén alakban.
A bikának tehát kettõs a jellege. Egyrészt, mint már láthattuk, a termékenység, gazdagság, életerõ és a királyi hatalom jelképe, másrészt a gonosz, a halál alvilági megszemélyesítõjeként jelenik meg. Mithras a bika képében a sötétséget és a gonoszságot gyõzi le, amibõl azonban az új élet sarjad ki. A hindu mitológiában Siva, a pusztítás és szerencsétlenség istene tejfehér bikán, a Nandi-n lovagol.
A bikakultusz maradványa napjainkban a bikaviadalok véres ritusában fedezhetõ fel.

 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner