Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
Átkok hatása

Az átkok és hatásaik


Ahhoz, hogy az átkok hatásmechanizmusát megértsük, szükség van annak megértésére, hogy maga a mágia hogyan működik - ezt viszont csak akkor láthatjuk át mélységében, ha elfogadjuk az alapvető hermészi törvényt: "Amint fent, úgy lent", konkrétan abban az értelmében, hogy a Teremtésben minden, és minden más közt valamiféle, a fizikain túli, misztikus összefüggés van. Amennyiben ezen axiómát nem fogadjuk el, akkor a mágia, mint a valóság meghajlításának tudománya és művészete, értelmezhetetlenné, elfogadhatatlanná válik.
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a mágia végzésének legfőbb korlátja mindig maga az emberi tudat. A legkülönbözőbb módokat találjuk ki, mellyel saját mágiánkat gyengítjük, hatástalanítjuk, onnantól, hogy "a szüleim azt mondták, hogy mágia csak a mesékben létezik", a "templomban azt mondták, hogy a mágia a sátán műve, ezért most biztos a pokolra kerülök" -ön keresztül egészen odáig, hogy "biztos nem tudom megcsinálni, hiszen ehhez én nem vagyok elég jó". A tudatunk elszigeteli magát a Misztikus Kapcsolattól, és belesűllyed az Én-ség megélésébe.
Nem így a tudatalattink, mely kapcsolatban áll számos ú.n. egregorral (közös tudatalatti). Minden gondolatkörnek saját egregorja van - azoknak, akik ugyanabban az országban élnek, az azonos vallásúaknak, azoknak, akikkel egy szobában ülünk, stb. - és ezeken keresztül, mivel megvalósul a Misztikus Egyesülés a Mindennel, a valóság meghajlítható. A cél mindig az, hogy tudatunk "közölje kívánságát" tudatalattinkkal. Íly módon létrejön a mágikus hatás.
A következő megértendő pont a Karma fogalma. Kétezer év kereszténység nem múlt el nyomtalanul, így sokan a Büntető és Jutalmazó Istent behelyettesítették gondolkodásukban a "Karma" szóra, pedig semmi nem állhat távolabb a valóságtól. A Karma annyit tesz: visszahatás. Ez is, nem több. Mindennel, amit teszek, hatok a világra, a világ pedig visszahat rám. Ha beleverem a fejemet a falba, az fájni fog nekem - de nem azért, mert a fal megbüntetett.
Nézzük, milyen módon hat ez az elv a mágiában. Amennyiben én megátkozok valakit, ezen energiák hatnak át engem. A rosszindulat először engem kezd el emészteni, hiszen én tudatosan csinálom. A kívánság elér a tudatalattimhoz, melyet szintén megfertőz, eltorzít. Csak ezután indul útjára az egregorokon keresztül. Lehet, hogy a kívánt hatás létrejön a célszemélyen, lehet, hogy nem, de saját magamon garantáltan megjelenik.
Lássunk egy másik példát. Tegyük fel, gyógyítok valakit. Ezek az energiák hatják át az aurámat, ez az információ jut el a tudatalattimhoz. A kívánságom ismét rajtam fogan meg először - gyorsabban fogok gyógyulni, nehezebben kapok el betegségeket.
Ezen példákon keresztül érthető meg leginkább azon talmudi történet, mikor egy idegen felkereste a türelméről híres Hillel rabbit, és azt mondta neki:
-Áttérek a zsidó hitre, ha el mondod nekem a szent könyveitek lényegét annyi idő alatt, amíg fél lábon tudok állni.
Rabbi Hillel gondolkodott egy kicsit, majd így szólt:
-Ne tedd mással, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek. Ez a lényeg, az összes többi csak kommentár.
A Hármas Törvény a Wiccára jellemző egyedül. Mi azt mondjuk, minden, amit teszünk, háromszor száll vissza ránk. Ez logikátlan lenne az előbbiek fényében, ha nem vennénk figyelembe, hogy itt a hármas szám szimbolikus. Amit én mással teszek, annak csak a fizikai eredményét látom, az ami velem történik, viszont rajtam érzelmileg és tudatilag is kiütközik. Fizikai-asztrál-mentál. Ilyen egyszerű az egész.
Cikkemet egy figyelmeztetéssel fejezném be. A visszahatás nem elkerülhető. Sokan áltatják magukat azzal, hogy márpedig ők ki tudják védeni, de ez lehetetlen. Természetesen nem feltétlenül azonnal történik meg, továbbá vannak technikák, amivel ideiglenesen "fel lehet függeszteni" - de ha van hatás, akkor lesz visszahatás.

 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)