Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
A Rúnákról
  A rúnaírásnak sokféle változata van a 24 betűből álló korai vagy régi germán írástól az angolszász írásig, amely 24-ről 33 betűre bővült. Léteznek olyan nordikus, dán és norvég ábécék, amelyek 15 vagy 16 betűből állnak. A körülbelül 4000 ismert írásos emlék közül számos még ma is látható, többségük Svédországban. A fennmaradókat főként Norvégiában, Dániában, Nagy-Britanniában és Izlandon találták, továbbá a skandináv és brit partok közelében elterülő szigeteken, végül Franciaországban és a volt Szovjetunió területén.
  A múltban kétféle ember foglalkozott a rúnákkal: a rúnavésnök, aki csupán korlátozott ismeretekkel rendelkezett a betűjelekről és azok védelmező tulajdonságairól, valamint a rúnamester. Utóbbi, aki férfi és nő egyaránt lehetett, számos beavatáson ment keresztül, míg megismerte a rúnák mélyebb tanítását. A rúnamestereket a legnagyobb tisztelet övezte. Nemcsak sikeres jósok voltak, de azt is tudták, hogyan hasznosítsták a varázsjeleket mágikus és gyógyító tevékenységük során.
  A XX. század kezdete óta a rúnák népszerűsége egyre nő. Számos könyvet írtak róluk, még iskolákat is alapítottak, ahol a magasabb szintű tanításokba lehet betekintést nyerni. A rúnák ereje nem csökkent az évek során, amit az is bizonyít, hogy több mint 2 évezred óta használatban vannak.
  A rúna-tan szorosan kapcsolódik a skandinávok hosszú, spirális történelméhez, valamint isteneikhez és istennőikhez, akiket az ősi sagákban írtak le. Az északi mitológiában Odin főisten volt a rúnák felfedezője, az első rúnamester. Feleségét Figgnek hívták, aki 2 fiút szült neki: Baldrt, a szépséges istent és Thort, a mennydörgés istenét. Odin testvére, Loki szélhámos isten volt. A sagákban rajtuk kívül még más égi lényekkel is találkozhattunk, például Njorddal, a tenger istenével, Freyával, a háború, a szerelem és a mágia istennőjével, Idunnal, a gyógyítás istennőjével és Tyrrel, a hadistennel. Az ő tulajdonságaik a rúnák jelentésében, mágiájában is tükröződnek.
  Odin, minden északi istenek atyja részt vett egy beavatáson, ahol a rúnák megjelentek neki. A legenda szerint ezután fejjel lefelé felakasztotta magát a nagy világ-, más néven életfára, az Yggdrasil kőrisfájára. Kilenc napig lógott, majd meghalt, ám kiolthatatlan akarata révén újjászületett, magával hozva a túlvilág tudását és bölcsességét, s persze a rúnákat, ajándékul az emberiségnek.     
 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)