Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2021. Március
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
Szellemhistória

Amityville


Újonnan indult sorozatunkban olyan, állítólagosan megtörtént eseményeket ismertetünk, mely a paranormális szellemjelenségekkel kutatókat igencsak foglalkoztatta. Első történetünk, Amityville méltán szállhat versenybe a legismertebb szellemhistóriák között. Az ügy annak idején hatalmas port vert fel, és mai aktualitása is van - a sztoriból készült film újrafeldolgozását ezekben a hónapokban mutatták be a magyar mozik.
A New Yorkhoz tartozó Amityville a hetvenes évek közepén vált közismertté, amikor George és Kathy Lutz elmondta a sajtónak, hogy milyen bizarr események játszódnak le a házukban hónapok óta.
A hihetetlen elmondások között szerepeltek repkedő disznók világító, vörös szemmel, vérrel telefröcskölt falak, légyrajok és démonkapu a szoba közepén. A pár nemrég költözött Long Island-re, az Ocean Avenue 112. sz. alatti házba, amikor elkezdődtek a titokzatos események. Bármi is zaklatta őket, valószínűleg ugyanaz a dolog volt, ami őrületbe kergette Ronald DeFeo-t ugyanabban a házban 1974. november 13-án. A fiú lelőtte anyját, apját, két fivérét és két nővérét egy vadászpuskával.
A Lutz házaspár 1975-ben vásárolta meg a házat, decemberben költöztek be három gyermekükkel együtt. 2-3 héten belül azonban kiköltöztek, majd 1976. februárjában a médiához fordultak történetükkel. Senki sem bizonyos abban, hogy mi történhetett valójában.
Miután a házaspár beköltözött, egy barátjuk tanácsára elhívtak magukhoz egy papot, bizonyos Ray Pecoraro atyát, hogy áldja meg a házat. (A pap nevét később sokáig titok övezte, míg a szorgos bulvársajtó ki nem nyomozta.) Az atya, amikor elhagyta a házat, csak annyit mondott, hogy nagyon különös érzése támadt az egyik emeleti hálószobában, a családfő erre megjegyezte, hogy azt csak varrószobának fogják használni. "Nagyon jó" - mondta a derék pap - "amíg senki nem alszik ott, nem lehet baj."
Kezdetben különös hideget észleltek a ház egyes pontjain, zárt ajtók nyíltak ki és csapódtak be, különös, koppanó zajokat hallottak. George egy fantom zenészcsoportot észlelt, akik "fel-alá masíroztak" a ház körül. Kathy egy alkalommal azt érezte, hogy valaki hátulról átöleli a konyhában, de amikor hátrafordult, senki sem volt mögötte. Később felfedeztek egy rejtett, vörösre festett szobát is a földszinten, a lépcsők alatt, mely nem is volt feltüntetve a ház eredeti alaprajzán, és ahonnan időnként rothadt, alattomos bűz terjengett. A család kutyája vonyítva hátrált el a bejáratától.
A helyzet rohamosan rosszabbodott. Ördögi arcokat véltek látni éjjelente az ablakon benézve. A falakat zöldes nyálka kezdte bevonni, George pedig úgy viselkedett, mintha szellemi megszállottság alatt állt volna. Csuklyás alakokat láttak a házban, majd legyek rajai lepték meg őket, hirtelen előbukkanva a semmiből. Néha teljesen váratlanul fagyosra hűlt a szoba levegője, különös, rossz szagok terjengtek, tárgyak repkedtek. A legkisebb gyerek, Missy egy "ördögi disznóról" számolt be, akit "Jodie"-nak nevezett el, és arról, hogy kommunikálni próbált vele. Kathy arról számolt be, hogy éjjelente láthatatlan kezek ütlegelték, karmolták, sőt egy éjszaka felemelkedett az ágyából, és lebegett a levegőben.
A család kétszer próbált meg imákat mondogatva végigjárni a házon. Első alkalommal a kisfiuk kezére csapódott rá egy ablak, alig tudták kiszabadítani. A fiú keze vörösen feldagadt, de érdekes módon, amikor elindultak vele a kórházba, ahogy kiléptek a házból, a sírása abbamaradt, a kezén pedig nem látszott többé a sérülés. Második alkalommal különös hangokat hallottak: "Hagyjátok abba!" Rá kellett ébredniük, hogy ezzel nem sokat érnek el.
A család 28 nap után elmenekült a házból. Ekkor Ed és Lorraine Warren kezdte el kutatni a rejtélyes eseményeket, ők Amerika legismertebb "démonkutatóinak" számítottak. Lorraine tisztánlátóként és médiumként is közismert volt, férje pedig a kísértetek és démonok specialistájának számított. Vizsgálataik során megállapították, hogy a házat indián szellemek árasztották el, de sok nem emberi kísértet is volt közöttük. A történetből könyv, majd film készült. 1976-ban egy paranormális jelenségeket kutató professzor, Dr. Stephen Kaplan utazott Amityville-be, aki abban az időben az Amerikai Parapszichológiai Egyetem igazgatója volt. Ő arra a következtetésre jutott, hogy az egész történet gyanús, és mindez csak beugratás volt. Warrenék fenntartották álláspontjukat, és súlyos váadkodásba kezdett mindkét csoport. Az ügy nevetséges hatalmi harccá fajult.
A következő pár, Jim és Barbara Cromarty, aki elfoglalta a házat, semmi különöset nem tapasztalt, kivéve a turisták tömegét, akik elárasztották a környéket.
Az Amityville-ben lejátszódó események azóta is foglalkoztatják mind a kutatókat, mind a médiát. George Lutz két honlapot is tart fenn, melyeken folyamatosan nyomon követhetőek a kutatási eredmények, és dokumentációs anyagok is letölthetőek, többek között annak a hazugságvizsgálatnak a rendőri anyaga, mely minden kétséget kizáróan azt állítja, hogy a Lutz házaspár minden szava igaz.

 

 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner