Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
Boszorkánytörténelem

 

 

A boszorkányság eredetét, a néhai Dr. Margaret Murray az őskor kőkorszakáig vezette vissza (kb.25. 000 év).

A boszorkányság alapja a pogány hit, és egész Ny- Európában szervezett vallás volt a kereszténység térhódításáig.

Őskori elődeink élete a vadászat sikerén múlott. Akkoriban az emberek világát istenek tömege népesítette be. Úgy vélték, mindegyik természeti jelenségben egy- egy önálló szellem ölt alakot… a természet, benne az állatok is ember feletti, azaz isteni tulajdonságokkal rendelkeznek, tehát istenek. Ezt a hitet nevezzük animizmusnak.

 

 

 

Régen nagy részben agancsos állatokra vadásztak. Később a vadászat istene is szavakkal ékesítette magát. Így lett az első pár lépés a vallás felé.A vadászat istenével együtt létezett egy istennő is. A rokonszenvmágia részeként, az ősember, párzó állatokat ábrázoló agyag- és kőszobrocskákkal, továbbá a horda ill. a törzs termékenységi rítusaival egybekötött szertartásokkal vélte biztosítani a sokasodást. Ezek a kis szobrocskák érzékletesen túlhangsúlyozzák a női termékenység fizikai jeleit. Az emberek fejlődésével a hitvilág is változott.

A rítusok szaporodásával egyidejűleg fejlődött ki, egy sajátos tudású réteg, a pogány papság. Egyes európai vidékeken e kevés vezető sámánt, papot és papnőt wiccának hívták. (Eredetileg a wicca= férfi, a wicce= nő) a szó eredeti jelentése: Bölcs

 

 

 

 

A wicca egy személyben volt orvos, bíró, tanácsadó, varázsló és pap. Tejhatalmú közvetítőként működtek isten és ember között. A nagy ünnepeken őket is szinte istenként tisztelték.

A kereszténység megjelenésekor nem történt tömeges áttérés az új vallásra. Mesterséges vallás. Egész országokat nyilvánítottak hatalmi szóvak kereszténynek, holott valójában, csak az uralkodó vette fel a kereszténységet, azt is főleg bizonyos politikai formaságok kedvéért.

A pogány hit követői a kereszténység vetélytársa volt. Ilyenkor szokás a régi hit követőit, az új vallás ördögeiként emlegetni. Az ördög fogalma vallási kitaláció.

 

 

Az ősi hitek követőit pogányoknak, ill. barbár népeknek tartották. A pogány szó latin eredetű és eleinte nem jelentett többet vidékinél. Az úgynevezett barbárok pedig a pusztákon, a szabad térségeken élő vándorló emberek voltak. Eredetileg semmi rosszat nem jelentett pogánynak lenni. Ártalmatlan rokonszenv máglyát űztek. A pogány megnyilvánulásokat egyre több gyanakvás övezte, majd vádaskodássá fajultak a dolgok.

1484-ben VIII. Ince pápa bullát adott ki a boszorkányság ellen. Két évvel később, két német dominiákus szerzetes, rettenetes boszorkányellenes koholmányt agyalt ki. A boszorkány pörölye címen híressé lett vádaskodó okiratot. A teológiai egyetemen, ami akkor cenzori feladatokat is ellátott, az ottani teológusok visszautasították. A két szerzetes, mivel nem járt sikerrel a teológusoknál, aláhamisította a papírt. A hamisítás tényére csupán 400 évvel később, 1898-ban jöttek rá.

Beismerő vallomásokat csikartak ki a vádlottaktól, akár kínvallatással…

 

 

 

Durva becslések szerint a boszorkány üldözés során (javarészt a felvilágosult reneszánsz korszak idején) 9 millió nőt, férfit és gyermeket végeztek ki vagy kínoztak halálra a hamis vádak bűvöletében. Természetesen nem mindenki volt pogány. Pompás alkalmat adott egyeseknek, hogy leszámoljanak politikai vagy családi ellenségeikkel, vagy akit irigyeltek.

A rejtőzködést követő 300 év alatt a boszorkányság összes formája eltűnt az emberek szeme elől. Ám a hit, mely az ősidőkben gyökerezett, és kibírt több 10ezer évet, nem halhat ki egykönnyen. Kis csoportokban, gyakorta a családtagokból szervezett gyülekeztetekben fennmaradt a mesterség és a hit.

1951-ben, először Angliában helyezték hatályon kívülre a boszorkányok ellen hozott törvényeket. Így megkésve, de ők is szót emelhettek…

Közülük jó ideig egyedül Gerald Gardner emelt szót a mesterség érdekében. Sokan tanultak a történelemből és nem álltak ki a nyilvánosság elé. Az írásos feljegyzések pedig alig maradtak meg, hisz az üldöztetéskor csak a háttérben tevékenykedtek…

Gardner újra talpra állította a boszorkányságot, és újra megismertette a világgal… A boszorkányság helyet követelt magának a múlt történelmében, amint megvan a helye a jelenben, és a jövőben is…

 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)