Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
Kelta szimbolika

A Kelta -Wicca Hagyományõrzõk Egyházának jelképe a kozmikusságot jelképezõ körbe írt felfelé (szellemi sík felé) irányuló háromszög, benne az õsi háromkarú spirálszimbólummal, a triskelével. A spirál a druidák leggyakoribb szimbólumai közé tartozik. A kifelé csavarodó a születést, a kiáradást, a fejlõdést, míg a befelé haladó a halált, a beszûkülést és a megérkezést szimbolizálja. A neolitikum kõemlékeinek elmaradhatatlan motívuma, már a kelták elõtti idõben is jelen volt. Neve a latin spiro, lélegzet szóból származik. Sok helyütt beavatási jelkép volt, kanyaru-latai megfeleltek a beavatás fokozatainak. A szertartásos spiráltánc és labirintus-járás mind a helyes útra térést, a magasabb szintre jutást voltak hivatottak elõsegíteni. A pogány hagyományban a természet megújítása és a körforgás elõsegítése végett járták a spiráltáncot a nagyobb ünnepeken, fõként tavasszal, Ostara és Beltane napja körül. A kettõs spirál kifejezi a természet meghalását és újjászületését, a világ dualitását.

Termékenység- szimbólumként az anyaméh és a hold, férfi jelképként a kozmikus kígyó megjelenítõje.

Az ábrán látható háromkarú spirál a triskele. Ez a szimbólum egy közös középpontból kiinduló, az óramutató járásával ellentétes irányba forgó három spirálból áll. A kelta kozmonológia hármasságát, a földet, az eget és a tengert (vizet) jelképezi. A triskelét mozgató erõ a tûz, vagyis a(z) (isteni) szikra. Középpontja maga az õstermészet (tér). A kör talán az ember legelsõként használt szimbóluma. A végtelen és a tökéletesség jelképe. A vándorló népek sátrainak és az õsi városoknak egyaránt kör volt az alaprajza. Az atlantiszi város jele a négy részre osztott kör, az ég és a föld harmóniájának kifejezõje. Az ebben található vonalak a négy égtáj, az év négy évszaka a négy õselem, közepe az isteni erõ, a tökéletesség és az ötödik elem szimbóluma. A nappálya (kör) négy nagy állomását is jelöli a napkerék, más néven Wotan -kereszt. Az ábrán látható négy kis négyzet (a fizikai sík jele) szimbolizálja az irányokat és az alapelemeket. A klasszikus európai tradíció szerint az északi irány a föld, a déli irány a tûz, a nyugati irány a víz és a keleti irány a levegõ. Írország felosztása szerint a nyugat a víz (Munster tartomány), az észak a levegõ (Connaught), kelet a tûz (Ulster) és dél a föld (Lenster). A négyzetekben található gömbök magát a Földet, vagyis mind a négy elem "földies" megnyilvánulásait jelképezik.

 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)