Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2020. December
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
Káosz

káoszelmélet, káoszmágia


A káoszmágiába sokan belekeverik a tudományos káoszelméletet, és fraktálokat is. Hogy a kép tisztává váljon, íme egy rövid összefoglaló elsõsorban a fraktálok természetérõl és szerepükrõl a tudományos káoszelméletben.

A fraktálok lényege kb annyi, hogy egy olyan ábráról van szó, ami önmagát ismétli, bármekkora nagyításban vizsgálod. Általánosságban még elmondható róluk, hogy nagyon egyszerû szabályok által leírható, nagyon bonyolult ábrák jönnek létre.
Egy egyszerû példával megvilágítva:
Rajzolj egy papírra három háromszöget, amelyek együtt úgy néznek ki, mintha egy nagyobb háromszög lenne négy kicsire szétosztva (lehetoleg egyforma pici háromszögeket használj). Ez után a következõ szabályszerûséget kell követni:
1. A következõ sorban csak a pici (elemi) háromszögek csúcsaihoz rajzolsz új elemi háromszöget.
2. Az 1. szabályt betartva is csak akkor rajzolsz, ha az a csúcs, amelyik mellé rajzolnál, nem érintkezik egy másik már lerajzolt háromszöggel.
Ismételgesd ezt kb 10-15 soron kereszül, és az eredmény egy egyszerû fraktál lesz.

Hogyanis jön ez össze a káoszelmélettel? Nos, a káoszelmélet általában pont ilyen jelenségekkel foglalkozik. Egyszerû szabályokkal leírható, bonyolult ábrák, függvények. A káoszelmélet szerint egy rendszernek a következõ végsõ kimeneti-értékei lehetnek:
- 0 vagy egy konkrét szám. Ez a tiszta és steril rend.
- két (vagy több) szám között meghatározott ritmusban ingadozik. Ez a változatosság. Ha még csak két számról van szó, annak a káosz-tudomány külön nevet adott: Bifurkáció. Ez aztán tovább bomlik, így alakul ki a többi lehetõség.
- Nem határozható meg elõre a bemeneti paraméterek tökéletes ismerete nélkül. Ez a káosz. A rendszer kimeneti értékei között semmilyen szabályszerûség nem állítható fel.
Ha mindezeket a lehetõségeket egy grafikonon ábrázolod (milyen érdekes), a grafikon egy fraktál lesz. 

Aztán persze ott van még a legendás Mandelbrot halmaz, minden fraktálok öregapja, amely egy a komplex számok körében értelmezett függvény eredményét ábrázolja. Lényege, hogy a halmaz közepén látható nagy feketeség a káosz (A függvény k iterációs lépés alatt nem jutott nyugvópontra, ahol k egy nagyon nagy szám); a széle mentén felragyog az ezer színû változékonyság (attól függõen, hogy k mekkora értékénél jutott el a függvény a nyugvópontig); azon túl pedig szép lassan beáll a rend. A káoszelméletet pedig éppen az ilyen "többesélyes" függvények kezelésére találták ki.

 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)