Lépj be a mágia világába...
Lépj be a mágia világába...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóknak
 
Fantasy
 
Mágia
 
Kérdések a mágiáról
 
Idő
 
Varázs
 
Naptár
2020. November
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Ennyien látogatták már a honlapot
Indulás: 2005-09-18
 
Jóslás
 
Hangmágia

A zene és a ritmus mint mágikus eszköz már a legõsibb civilizációkban is ismert volt. Elôször a sámánisztikus kultúrák használták - elsôsorban a dobot, de ismert volt a doromb, sõt a csörgõk és bizonyos húros hangszerek is megjelentek. A sámán dobolással kényszerítette magát transzba, így jutott el a szellemvilágba.
Nem sokkal késôbbi volt a kelta bárdok és filik zenéje, akik muzsikájukkal megidézték a természetet és a szellemeket. Egy valódi bárdnak háromféle zenét kellett tudnia játszani: szomorút, amelytõl zokognak, vidámat, melytõl kacagnak és álmosítót, melytõl egy napig alszanak azok, akik hallják.
A germán trubadúroknak ezzel szemben elsõsorban történetmondó és harcra lelkesítõ szerepe volt, Skóciában pedig a skótduda fanatizáló hangjára vonultak harcba.
A boszorkányvallásokban szinte kivétel nélkül mindenhol énekelnek és táncolnak, hogy ezáltal kerüljenek közelebb a kívánt tudatállapothoz. Európában a kereszténység a zene hipnotizáló erejét használta hívei fanatizálásához, megtartásához.
Izrael földjén szintén dívott a zene és a tánc, hiszen maga Dávid király is táncra kerekedett, hogy elnyerje Isten kegyelmét. Az arabokra inkább a versek a jellemzõk, amely monoton ritmusával és A A A A ... rímképletével elég jellegzetes.
A volt Szovjetunió környéki népek kultúrájában ismét ránk köszön a sámánizmus. Kínában, Tibetben és a Távol-Kelet egyéb részein a buddhista zene elsõsorban rezgések keltésére épül, így fellazítja a valóság szálait és ezáltal közelebb hozza az embert a megvilágosodáshoz.
A hétköznapi zene ezzel szemben a lélek tisztítását segíti elõ, ezért nem is használnak félhangokat, hiszen az csak torzítja a világképet. Hangskálájukból hiányzik az F és a H. Indiában a dallam és az ének fõleg az istenek örömére szolgál. Ha valamilyen kívánságot beleszõnek a dalba, akkor azt teljesítik a felsõbb hatalmak.
Ausztráliában a bennszülöttek hatalmas, mély hangú kürtöket használnak, elsõsorban transzba eséshez. Amerikában a varázslók a sámánikus zene által az egész törzset transzba ejtették, és gyógyítottak is ilyen módon.
A hangmágia további vonatkozásairól és használatáról a további számokban fogok értekezni.

 
Honlap:
Szavazz a honlapról
Neked tetszik ez a honlap?

Igen
Nem
Kis változtatás ráférne (Írd meg mi változzon)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szerelem:
Bizonyára sokunkat érdekli ez...
Megcsalnád a barátod/barátnőd?

Igen
Nem
Ha rájönnék, hogy ő már megcsalt
Ha nem szeretném igazán
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lelki:
Őszintén válaszolj
Te már hazudtál egy barátodnak/barátnődnek?

Igen
Nem
Igen, de csak a javát akartam
Igen, de csak füllentettem
Nem hazudtam soha
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mágia:
A fehér és a fekete mágia küzdelme, avagy a jó és a rossz ellentéte.
Melyik mágia érdekel jobban?

Fehérmágia
Feketemágia
Mindkettő
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Művelődés:
A művelődéshez tartozik az olvasás is.
Szeretsz olvasni?

Igen
Nem
Hangulatfüggő
Ritkán
Csak ha kötelező
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Ann&#224;cska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj